A természetből a vásárlók kezébe!

Kozma Zoltán Mézeskalács Készítő Népi Iparművész vagyok. 

1999-ben elszegődtem Debrecenbe mézeskalácsos tanulónak. Az élet úgy adta,hogy 2000-ben családi vállalkozást alapítottam. Szorgalmas és kitartó munkával 2006-ban megkaptam a Népi iparművész címet, majd  2012-ben felépült a követelményeknek megfelelő HACCP rendszerrel működő édesipari kisüzemünk , ahol   készítjük a mézeskalácsokat megőrizve  a hagyományos mézeskalácsosság értékeit .

Szívügyemnek tartom , hogy ez a mesterség tovább éljen ,megtartva hagyományos  stílusát és technikáját ,úgy ,hogy  a mai ember számára is érték legyen.

Kb 5 éve merült fel ez a gondolat „ A természetből a vásárlók kezébe!”,hogy saját mézet használjunk a mézeskalács készítéshez ,így elkezdtem méhészkedni.

A méheim által gyűjtött finom  repce ,napraforgó vagy vegyes virágméz és a többi hozzávaló ( tönkölybúzaliszt, búzaliszt , tojás ,fűszerek, stb ) kimérése után kézzel összegyúrjuk ,majd legalább 8 órát hagyjuk pihenni a tésztát ,hogy összeérjen. Ezután átgyúrjuk, nyújtjuk ,formára

szaggatjuk,tepsire rakjuk, sütjük. A kihűlt darabokat  formájuknak megfelelően díszítjük ,csomagoljuk.